

بازدیدها: 60
انواع سنگ های ساختمانی و کاربرد آنها
سنگ ساختمانی یکی از پرکاربردترین و رایج ترین مصالح ساختمانی است که از گذشته تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است. در گذشته مردم از سنگ برای احداث خانه استفاده می کردند و اهمیت این متریال نسبت به فلز بالاتر بود. در حال حاضر با پیشرفت علم و تکنولوژی استخراج سنگ آسان تر شده و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی و هم چنین سنگ کاری ساختمان به طور چشمگیر افزایش یافته است. سنگ ها دارای قابلیت های منحصر بفردی هستند که قابل مقایسه با سایر مصالح ساختمانی نمی باشند.
از جمله ویژگی های سنگ ساختمانی می توان به دوام و مقاومت بسیار بالا، جلاپذیری مطلوب، مقاومت سایشی و ضربه ای بالا، قابلیت برش و صیقل خوردن، قابلیت شستشو، ثبات رنگ، مقاومت در برابر حرارت و رطوبت، مقاومت کششی و خمشی مناسب، غیر قابل نفوذ بودن، مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی، سختی و مقاومت فشاری بالا، پایداری در برابر مواد اسیدی و قلیایی و … اشاره نمود. از سنگ برای پوشش دیوار داخلی ساختمان، نماکاری، زیرسازی جاده ها، دیوار و شالوده، کف خیابان و پیاده رو و تزئینات مختلف استفاده می شود. موادی که از سنگها تهیه می شود و کاربرد آن ها متفاوت می باشد که هر کدام با توجه به خصوصیات سنگ ویژگی های خاص خود را دارند.
سنگ ها ی ساختمانی به دلیل مقاومت و پایداری در برابر عوامل مختلف در ساختمان سازی به وفور مورد استفاده قرار می گیرند. در عصر حاضر به دلیل آسان شدن عملیات استخراج سنگ، استفاده از آن در حال گسترش است و در مکان های مختلف ساختمان از آن استفاده می شود. از جمله موارد کاربرد سنگ ها در صنعت ساختمان سازی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
کف ساختمان و پلکان
سنگی که برای پلکان و کف سازی مورد استفاده قرار می گیرد در معرض سایش و ضربه خواهد بود، بنابراین باید بسیار سخت باشد و از مقاومت سایشی و ضربه ای بالایی برخوردار باشد. سنگ کف ساختمان باید قابل برش در یک جهت باشد همانند سنگ های رسوبی و دگرگون که این مزیت را دارا هستند. علاوه بر آن سنگ کف و پلکان به دلیل قرار گرفتن در معرض آلودگی باید تخلخل کمی داشته باشند تا در اثر شستشو با مواد شوینده و ریختن مواد اسیدی یا بازی روی آن نفوذناپذیر بوده و آسیب نبیند. از جمله سنگ هایی که برای کف و پلکان مناسب می باشند، می توان سنگ های کوارتزیت و گنایس را نام برد.
پوشش دیوارهای داخل ساختمان
استفاده از سنگ ساختمانی برای دیوار داخلی ساختمان ظاهری بسیار باشکوه و خنک به آن می بخشد. اصولاً از سنگ برای پوشش دیوار حمام وسرویس بهداشتی، ساختمان های اداری، فروشگاه ها، سالن های غذاخوری و … استفاده می شود. سنگی که برای دیوار به کار می رود باید ظاهری زیبا و سطحی جلاخورده داشته باشد. علاوه بر آن تخلخل آن کم باشد تا در اثر شستشو با مواد شوینده آسیب نبیند و مقاومت آن کم نشود.
نماکاری ساختمان
یکی دیگر از موارد استفاده از سنگ، نماکاری ساختمان است. برای نمای ساختمان از سنگ های بادوام و مقاوم استفاده می شود تا در برابر عوامل مختلف محیطی دچار آسیب نشوند. شرایط متغیر جوی، تابش نور خورشید، یخبندان، گرد و غبار، باران های اسیدی، آلودگی هوا و … از جمله عواملی هستند که بر مقاومت سنگ اثر می گذارند. بنابراین قبل از سنگ کاری نما و خرید سنگ باید به بررسی کانی های آن پرداخته شود. سنگ هایی که دارای کانی آهن هستند مقاومت بالایی در برابر فرسودگی ندارند و در برابر آب و هوا اکسید می شوند.
علاوه بر آن اگر ناخالصی در قسمتی از سنگ دیده شود می تواند منجر به تخریب آن گردد. سنگ نما را بر اساس منطقه و شرایط آب و هوایی که ساختمان در آن بنا شده انتخاب می کنند. برای مثال سنگ هایی که تخلخل کمی دارند برای مناطق سردسیر مناسب هستند زیرا یخبندان و یا وزش باد منجر به تخریب آنها نخواهد شد. قبل از نماکاری باید عمر مفید ساختمان تخمین زده شود، سپس با توجه به آن سنگ نما انتخاب گردد. در کل سنگ نما به دلیل قرار گرفتن در هوای آزاد و شرایط متغیر جوی باید از پایداری لازم برخوردار باشد.
انواع سنگ ساختمانی
سنگ گرانیت
گرانیت نوعی سنگ آذرین است که به دلیل داشتن چگالی و سختی بالا جزء مصالح بادوام محسوب می شوند. سنگ گرانیت قیمت بالایی دارد زیرا استخراج، برش و صیقل دادن آن هزینه بردار است. از گرانیت برای زیربنای تاسیسات، کف سازی، نماکاری و تزئین داخل ساختمان استفاده می شود. این سنگ نفوذناپذیر است و در برابر ضربه و نفوذ آب مقاومت بالایی دارد. سطح گرانیت را می توان صیقل داد و از جذابیت آن در ساختمان بهره برد.
سنگ آهک
سنگ آهک جزء سنگ های رسوبی است و در تنوعی از طرح، رنگ، شکل و اندازه یافت می شود. از این سنگ برای تزئین کف، دیوار، داخل و خارج ساختمان، ستون سازی و نمای مجسمه استفاده می شود.
سنگ مرمر
سنگ مرمر نوعی سنگ آهکی است که تحت فشار و حرارت به واسطه تبلور مجدد هنگام دگرگونی سنگ های آهکی ایجاد می شود. این سنگ در مقایسه با گرانیت ضعیف تر و نسبت به تراورتن محکم تر می باشد. سنگ مرمر از قابلیت صیقل پذیری بالایی برخوردار است و سطحی آینه ای دارند. از این نوع سنگ به دلیل جلای بالا و رنگ های زیبا برای دکوراسیون داخلی، کفپوش، ستون ها، پله ها و تزئینات داخل ساختمان استفاده می شود.
سنگ مرمر دارای رنگ های قرمز، زرد، سفید، خاکستری، ارغوانی و سبز است و زیبایی بی نظیری به ساختمان می بخشد. مقاومت سنگ مرمر در برابر رطوبت و آلودگی کم است، بنابراین برای نماسازی ساختمان توصیه نمی شود. سنگ مرمر نسبت به مرمریت بیشتر دگرکون شده و رنگ ها و رگه هایی که در آن مشاهده می شود حاکی از ناخالصی های سنگ آهک اولیه است.
سنگ مرمریت
سنگ مرمریت یک سنگ آهکی رسوبی است که تا حدودی دگرگون شده است. این سنگ به سه دسته سنگ چینی، سنگ کریستال و سنگ ابری دسته بندی می شود. سنگ چینی بافتی ریزدانه و بلورین دارد و خود به سه نوع چینی سفید، چینی کریستال و چینی خاکستری تقسیم می شود. در مقابل سنگ کریستال بافتی دانه درشت و بلورین دارد و در مناطقی که شدت دگرگونی بالاست ایجاد می شود. سنگ ابری نیز که نوعی سنگ مرمریت است دارای حالتی ابری است، در واقع از نوارهای غیرموازی حاصل از تجمع کانی های روشن و تیره تشکیل می شود.
سنگ مرمریت هیچ شباهتی به سنگ مرمر ندارد. این سنگ مقاومت بالایی در برابر عوامل مختلف جوی داشته و استحکام فشاری و کششی آن بالا می باشد. این سنگ نسبت به سایر سنگ ها سبک تر است اما از پایداری بالایی برخوردار می باشد. سنگ مرمر آب را جذب نمی کند اما در برابر هوازدگی و باران های اسیدی مقاومت کمی دارد. همین مقاومت کم باعث شده که این سنگ تنها در داخل ساختمان کار شود. از انواع سنگ مرمریت می توان به مرمریت خوی، کوه سفید، دهبید، هرسین، شیراز، کویر کاشان و کاوش کرمان اشاره نمود.
سنگ تراورتن
سنگ تراورتن در اثر رسوب جریان های آب گرم در زیر زمین حاصل می شود و در رنگ های کرم، سفید و خاکستری برای نماکاری ساختمان و دکواسیون داخلی کاربرد دارد. از انواع سنگ تراورتن می توان به استالا كتيت و استالا گميت اشاره نمود. این سنگ ها در مناطق گرمسیر برای تزئین خارجی ساختمان به کار می روند.
تراورتن دارای کلسیم است و در حال حاضر معادن بسیاری در کشور برای استخراج آن مشغول به فعالیت هستند. از جمله معروف ترین سنگ های تراورتن، سنگ تراورتن حاجی آباد است که در کل دنیا شناخته شده است. این سنگ دارای طرح ابر و بادی و موجدار است و از قابلیت برشکاری فوق العاده ای برخوردار می باشد. سنگ حاجی آباد برای استفاده در نماکاری ساختمان و لابی هتل ها گزینه ای ایده آل می باشد.
سنگ دهبید
سنگ دهبید یکی از مرغوب ترین انواع سنگ های مرمریت به شمار می آید. این سنگ از تراکم بالایی برخوردار بوده و از این رو جذب آن بسیار پایین می باشد. از دیگر ویژگی های این سنگ می توان به قابلیت ساب پذیری بالای آن اشاره کرد. این سنگ از مقاومت سایشی بالایی برخوردار می باشد. سنگ دهبید سورت بندی های متفاوتی دارد. آن چه که باعث ایجاد این تفاوت در سنگ های دهبید می شود رنگ و میزان ناخالصی آن می باشد.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
Thank you for reading our site. We do not have a meeting