

بازدیدها: 214
تنوع سنگ مصنوعی: مواد اولیه سنگ مصنوعی و کاربرد هر یک از آنها چیست؟
با پیشرفت علوم و تکنولوژی، امروزه استفاده از سنگ های مصنوعی به جای سنگهای طبیعی، به دلیل جلوگیری از استخراج سنگ طبیعی از معادن و تخریب محیط زیست، تنوع بیشتر در طرح و رنگ سنگ های مصنوعی، امکان طراحی سنگ ها در طرح های جدید با توجه به نیاز بازار، قیمت مناسب سنگ مصنوعی نسبت به سنگ های طبیعی، قابلیت تولید سنگ مصنوعی بر اساس نیازهای مختلف ساختمانی، خاصیتهایی که سنگ های طبیعی قادر به پاسخگوئی آنها نمی باشد، وزن کمتر نسبت به سنگ های طبیعی و… از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
سنگ مصنوعی
سنگ مصنوعی (به انگلیسی: Artificial stone) از ترکیب مجدد سنگهای طبیعی با مواد افزودنی دیگر همچون سیمان و افزودنیهای پلیمری به دست میآیند که به آنها وزن کمتری داده و در نتیجه نصب آنها سریعتر میشود.
برای اینکه بدانیم سنگهای سمنت پلاست از چه ساخته شدهاند به اختصار میتوان گفت که این سنگها از ترکیب سیمان، آگرگات سنگهای طبیعی و خاک سبک وزن ساخته میشوند.
مواد بکار رفته در این سنگها تماماً کیفیتی بر ملاحظات محیطی و انسانی دارند. رنگدانههای اکسید آهن، رنگ مورد نظر را به این سنگها میدهند. ترکیبی که از این راه بدست میآید در قالب هائی ریخته میشود که دارای نقش و نگارهای سنگ طبیعی میباشند و به این سنگها، سیمائی کاملاً طبیعی میدهد. از نظر قیمت، سنگهای مصنوعی به مراتب قیمتی کمتر از سنگهای طبیعی دارند.
شکل اولیهٔ سنگ مصنوعی اولین بار توسط فردریک رَنسام (Frederick Ransome) (۱۸۱۸–۱۸۹۲)، مخترع و صنعتگر بریتانیایی، ساخته شد. فناوری تولید سنگ مصنوعی به شیوهٔ نوین، از سال ۱۹۶۰ در ایتالیا پدید آمد و در همان دهه اولین کارخانهٔ تولید سنگ مصنوعی در این کشور شروع به فعالیت کرد. ایده پدید آمدن سنگ مصنوعی از آنجا شکل گرفت که طراحان و آرشیتکتها به منظور هر چه زیباتر کردن و چشمنوازتر کردن فضاها اعم از فضاهای درونی و بیرونی ساختمانها و کفپوشها و محوطهسازیهای بیرونی نیاز به سنگهایی با فاکتورهای مورد نظر خویش را احساس مینمودند بعلاوه پیشرفت صنعت ساختمان و سلیقههای مختلف این نیاز را بیان میکرد که سنگهایی با طرحهای مختلف و فاکتورهای فیزیکی ومکانیکی کیفیت بالا و قیمت مناسب باید در دسترس اشد.
بدین ترتیب با رشد جمیعت جهان و متفاوت شدن سلیقهها سنگهای طبیعی پاسخگوی این نیاز انسانی و سلیقهای نبودند؛ لذا ترکیبات مواد برای ساخت سیمای جدید با زیبایی خاص و نمای یکدست و بدون تغییر در رنگ و طرح به کار گرفته شد. گر چه مواد اولیه تولید سنگهای مصنوعی از اجزاء سنگهای طبیعی تهیه میشود ولی امکان تعیین رنگ و طرح مورد نظر با افزودن رنگدانهها و به کار بردن جنسهای مختلف در سنگهای مصنوعی وجود دارد. امکان به کارگیری اجزاء مختلف از جمله قطعات فلزی، دانههای فسیلی، قطعات سنگهای قیمتی در ساختار سنگ مصنوعی سبب هر چه زیباتر شدن و منحصر به فرد شدن طرحها ومدلهای سنگ مصنوعی میباشد. همچنین سطوح مختلفی برای سنگهای مصنوعی میتوان ایجاد نمود.[۱]

سنگ مصنوعی
انواع سنگ مصنوعی شامل موارد ذیل می باشد:
1-سنگ های مصنوعی سمنت پلاست (سنگ های نما ساختمان، موزاییک و کفپوش، سنگ پله و… سنگ مصنوعی سمنت پلاست)
2-سنگ مصنوعی Cultured Marble & Granite
3-سنگ مصنوعی سالید سورفیس کورین Solid Surface
4-سنگ مصنوعی مشابه کورین
5-سنگ مصنوعی اونیکس ONYX و Pebble Design
6-سنگ مصنوعی کوارتز Solid Surface
7-سنگ مصنوعی مشابه کوارتز
8-کفپوش سنگ مصنوعی یکپارچه صنعتی-پلیمری

انواع سنگ مصنوعی
1-سنگ مصنوعی سمنت پلاست:سنگ مصنوعی پلیمری نانو سمنت پلاست، که از انواع مواد معدنی، مواد پلیمری مقاوم سازی محصول، مواد نانو پایدارکننده، مواد نانو کنترل کننده، پیگمنت های معدنی، سبکدانه های معدنی و صنعتی و.. ساخته می شود. به دلیل مشخصات فنی محصولات نانوسمنت پلاست میتوان از این محصولات جهت موارد ذیل استفاده نمود:
نواع کفپوش ها و موزاییک های آنتیک و رنگی
انواع نماهای آنتیک، نما های طرح ساده، نماهای دکوراتیو، سنگ های بادبر، سنگهای گیوتینی و… ساختمان
انواع نماهای مشبک، GFRC تزریقی، ستون سنگی، نرده سنگی، محصولات و المان شهری و زیباسازی فضای سبز، گلدان سنگی و…
انواع جدول های خیابانی رنگی با مشخصات فنی خاص، سنگ های پله و زیر پله و…
2-سنگ مصنوعی cultured marble: سنگ مرمر عمل آوری شده مصنوعی، از جمله سنگ های مصنوعی بصورت روکشی، با استفاده از ترکیب انواع مواد معدنی و رزین های پلیمری و نانو، به صورت تک رنگ مرمر و یا گرانیت می باشد. این محصولات به دلیل استفاده از فیلر بیش از اندازه قابلیت عبور نور را نخواهد داشت، همچنین در مقابل اسید ها و بازها (به جز اسید سولفوریک )مقاوم می باشند.
از سنگ های مصوعی cultured marble میتوان در تولید محصولات ذیل استفاده نمود:
انواع سنگ مصنوعی کابینت و سنگ اوپن
تولید سینک ظرفشوئی و سینک سرویس بهداشتی (سینک روشوئی سنگی) زیر دوشی و سرشوئی سنگی و…
تولید سنگ نماهای رومی، مجسمه سنگی، ستون های خاص سنگی و…
تذکر: در تمامی سنگهای مصنوعی میتوان از سنگهای طبیعی مرمر و گرانیت مشابه سازی نمود. تفاوت در میزان زیبائی هر یک و روش تولید آنها می باشد.
3-سنگ مصنوعی کورین: سنگ مصنوعی کورین (سالید سورفیس) از ترکیب مواد معدنی بوکسیت، آلومینیم تری هیدرات، رزینهای پلی متیل متا اکریلات، پیگمنتهای مختلف، و… بدست می آید. از قابلیتهای این محصول می توان به خاصیت شکل پذیری (گرما نرم)، قابلیت عبور نور، قابلیت ضد اسید به خصوص اسید سولفوریک و… اشاره نمود؛
از سنگ مصنوعی کورین (سالید سورفیس) میتوان در موارد ذیل استفاده نمود:
سطح سنگ کابینت و سنگ اوپن
سنگ پیشانی اوپن و بین کابینتی سنگی
سینک ظرفشویی و سینک رو شوئی سنگی (محصولات سنگی سرویس بهداشتی و آشپزخانه)
تذکر: امکان تولید سنگ سالید سورفیس (سنگ کورین) در ایران هم اکنون وجود خواهد داشت.
4-سنگ مصنوعی مشابه کورین: به دلیل عدم وجود برخی از ترکیبات کورین (سالید سورفیس) امکان تولید کورین در ایران هم اکنون فراهم نمی باشد. لذا میتوان با استفاده از انواع مواد معدنی، افکتها و گرانولها، آلومینات هیدرات، بوکسیت، رنگدانه های مختلف و… محصولاتی همانند محصولات کورین (سالید سورفیس) با تمامی قابلیتهای این محصول، تولید نمود. تنها تفاوت در این نکته می باشد که بر خلاف کورین (سالید سورفیس) سنگهای مصنوعی تولید شده با تکنولوژی مشابه کورین گرما سخت می باشند.

سنگ مصنوعی کورین
موارد مصرف و خصوصیات سنگ های مصنوعی مشابه کورین همانند سنگ سالید سورفیس کورین می باشند.
5-سنگ مصنوعی اونیکس onyx و pebble design: سنگ های مصنوعی onyx و یا رودخانه جهت تولید محصولات بصورت مرمریت با قابلیت نور پردزای جهت دیوار پوش و یا پارتیشن ها می باشد. این تکنولوژی تلفیقی از سنگ مصنوعی cultured marble و solid surface می باشد. از جمله محصولات دیگری که مشابه این سنگ مصنوعی می باشد می توان به pebble design و پارتیشن های آنتیک اشاره نمود.
از سنگ های مصنوعی فوق در تولید انواع دیوارپوش و کفپوش خاص، سنگ زیر سینک روشوئی و یا پارتیشن آنتیک و… که مد نظر نور پردازی و یا عبور نور باشد استفاده می گردد.
6-سنگ مصنوعی کوارتز: سنگ مصنوعی کوارتز با ترکیب انواع سنگ دانه های معدنی خاص، سنگ دانه کوارتز، مواد پلیمری مخصوص، رنگ دانه ها و… تحت پرس، ویبره، وکیوم و ساب (پولیشینگ) حاصل می گردد که موجب پدید آمدن محصول بسیار مقاوم (مقاومت خمشی و فشاری بالا) با جذب آب بسیار کم، و قابلیت ضد خش و مقاومت در برابر اسید ها و بازها و… می باشد.

سنگ مصنوعی کوارتز
از سنگ های مصنوعی کوارتز می توان در محصولات ذیل استفاده نمود:
تولید سینک های ظرفشوئی بصورت مات (فاقد پولیشینگ و ساب)
تولید سنگ قبر و مزار بصورت صفحه ای
تولید سنگ کابینت و سنگ های اوپن با مقاومت بالا
تولید کفپوش های داخل ساختمان، مراکز اداری، فرودگاهها و…
سنگ کف آسانسور، سنگ پله و…
بهای تمام شده سنگ مصنوعی کوارتز نسبت به سنگ مصنوعی مشابه کوارتز بیشتر می باشد.
7-سنگ مصنوعی مشابه کوارتز: در برخی از موارد نیازمند محصولی هستیم که ظاهر و افکت سنگ مصنوعی کوارتز را داشته باشد، اما بهای تمام شده آن کمتر و جهت برخی مصارف برای خریداران دارای صرفه اقتصادی باشد. لذا در این مواقع میتوان از تکنولوژی سنگ مصنوعی مشابه کوارتز، جهت تولید سنگ مصنوعی مشابه کوارتز بهره برد. از سنگ مشابه کوارتز نمیتوان بعنوان سنگ کابینت و اوپن، و یا بعنوان سینک استفاده نمود.
از موارد مصرف سنگ مصنوعی مشابه کوارتز می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
کفپوش سنگی داخل و خارج ساختمان با ظاهری شبیه به سنگ های مصنوعی کوارتز
سنگ کف پوش آسانسور، ادارات و ساختمان های دولتی، فرودگاه ها و…
سنگ دیوارپوش نمای داخل و خارج ساختمان
سنگ های پله و زیر پله مشابه کوارتز
پوش سنگ مصنوعی یکپارچه پلیمری و صنعتی: کفپوش یکپارچه و بدون درز، با قابلیت اجرا در محل، با دو تکنولوژی؛ سنگ کفپوش یکپارچه نانو سمنت پلاست برای کفپوش یکپارچه بیرون ساختمان و سنگ مصنوعی مشابه کورین و کوارتز برای کفپوش یکپارچه داخل ساختمان بهمراه سیستم کف ساب (ساب دستی) می باشد. این محصول با کفپوش یکپارچه اپوکسی کاملا متفاوت است.