

بازدیدها: 30
سنگ های ساختمانی
سنگهای ساختمان از تجمع کانیها حاصل می آیند. بعضی از سنگهای ساختمان از یک نوع و بعضی از چند نوع کانی تشکیل شده اند. بنابر این برای مطالعه و بررسی سنگهای ساختمان لازم است که کانیهای مهم تشکیل دهنده سنگهای ساختمان را بشناسیم . کانیهای تشکیل دهنده سنگهای ساختمان ، یا به اصطلاح ( کانیهای سنگ ساز) ، بر حسب انواع سنگها به ۳ گروه کانیهای آذرینی ، رسوبی و دگرگونی تقسیم می شود.

کانیهای آذرین
۹۵% از وزن پوسته ی زمین را سنگهای آذرین تشکیل می دهند. این سنگها از سرد شدن مواد مذاب درونی به نام ماگما به وجود آمده اند . کانیهای سازنده این نوع سنگهای ساختمان که منشا درونی دارند از انواع دیگر در پوسته زمین فراوانترند.
ترکیب شیمیایی سنگهای آذرین و آتشفشانهای فعال نشان می دهد که ماگما یک ترکیب سیلیکاتی با مقداری اکسیدهای فلزی ، بخار آب و دیگر مواد فرَار است که از اعماق به قسمتهای بالایی پوسته راه می یابد. ماگما پس از تشکیل ، با استفاده از قسمتهای ضعیف پوسته ، مانند شکافها و درزه های موجود راه خود را به بالا باز کرده به سطح زمین نزدیک می شود. ماگما در ضمن بالا آمدن ، به تدریج دمای خود را به سنگهای اطراف منتقل می کند و سرد می شود. کم شدن فشار نیز سبب می شود که مواد فرار و بخار آب موجود در ماگما از آن خارج شده ، به درون درزه ها و شکافهای سنگهای پوسته راه یابند. این تغییرات و تحولات نیز باعث می شود که ماگما بیش از پیش سرد شود و کانیهای آذرین یکی پس از دیگری متبلور شده و سنگهای آذرین درونی به وجود آید. بلور کانیها در این نوع سنگها اغلب درشت است قسمتی از ماگما که به سطح زمین راه می یابد گدازه نام دارد. سنگهای آذرین بیرونی مانند بازالت یا ( سنگ پا) از سرد شدن سریع گدازه ها به وجود می آیند. اغلب کانیهای سازنده این نوع سنگها دارای بلورهای بسیار ریز است که با چشم دیده نمی شود.
مهمترین کانیهای ماگمایی عبارتند از سیلیس و سیلیکاتهای فلزاتی چون آلومینیوم ، آهن ، کلسیم ، منیزیم ، سدیم ، پتاسیم که جمعاً ۹۹% حجم سنگهای آذرین را تشکیل می دهند و به آنها کانیهای سیلیکاتی هم می گویند. علاوه بر اینها گروه دیگری از کانیها مانند اکسیدها ، فسفاتها ، سولفاتها و بعضی عناصر خالصی که غیر سیلیکات نام دارند نیز به مقدار بسیار کم در این گونه سنگها یافت می شوند.

سنگهای ساختمانی آذرین:
ترکیب شیمیایی ماگما متفاوت است. بعضی سیلیس زیاد دارند که به آن( ماگمای اسیدی) می گویند و بعضی سیلیس کمتر و در عوض عناصر آهن، منیزیم و کلسیم بیشتری دارند که به آن (ماگمای بازیک) می گویند. بنابراین کانیهایی که در یک سنگ آذرین فراوانتر باشند در ظاهر سنگ اثر می گذارند. چنانکه سنگهای ساختمانی پرسیلیس به علت وفور کوارتز و فلدسپات ظاهری روشن داشته و سنگهای ساختمانی خیلی بازیک به علت وفور کانیهای آهن و منیزیم دار رنگ تیره تر از خود ظاهر می سازند.
بعضی از سنگهای آذرین بویژه گرانیتها و گابروها ( هر دو جزء آذرین درونی هستند ) پس از برش و سیقل دادن به علت زیبایی، مقاومت زیاد و دوام طولانی به عنوان سنگهای تزئینی استخراج می کنند.
معامل الرخام والجرانیت فی ایران معامل المرمروالگرانیت فی ایران معامل الحجرفی ایران معامل فعاله للحجرفی ایران
معارض الرخام والجرانیت فی ایران
معارض المرمروالگرانیت فی ایران اصفهان
معارض الحجرفی ایران
اعظم معارض للمرمروالگرانیت فی ایران
معامل الرخام فی ایران
معامل الحجر فی ایران