

بازدیدها: 11
سنگ ساختمانی مرمریت
سنگ ساختمانی مرمریت اصطلاح تجاری بوده و تقریباً مخصوص ایران می باشد. مرمریت ها یا سنگهای آهکی متراکم حاصل تراکم رسوبات کربنات کلسیم یا آراگونیت ناشی از فشار طبقات رویی می باشند که بعضاً آثار دگرگونی ضعیفی نیز در آنها مشاهده می شود. سنگ ساختمانی مرمریت به خاطر زیبایی، استحکام و مقاومت در برابر آتش و فرسایش، سنگی با ارزش به شمار می رود. ایرانیان و یونانیان باستان در بناها و مجسمه های خود از این سنگ استفاده های فراوانی می بردند. در مقایسه با تراورتن، سنگ مرمریت به دلیل برخورداری از سختی بیشتر و تخلخل کمتر برای استفاده در نماهای داخلی و خارجی کاربرد بیشتری دارد.
سنگ ساختمانی مرمریت ها دارای بافت شکری و یا موزاییکی می باشند. سنگ ساختمانی مرمریت خالص به رنگ سفید می باشد ولی بدلیل داشتن ترکیبات کانی های رنگی مثل: هماتیت، لیمونیت، کربن و … به رنگهای قرمز، زرد روشن، سیاه، صورتی، و ترکیبی از سایر رنگها دیده می شوند.
سنگ ساختمانی مرمریت ها یا سنگهای آهکی متراکم حاصل تراکم رسوبات کربنات کلسیم یا آراگونیت ناشی از فشار طبقات رویی می باشند که بعضاً آثار دگرگونی ضعیفی نیز در آنها مشاهده می شود. مرمریت ها در اصطلاح تجاری در ایران به سنندجی نیز مشهور هستند. سنگ ساختمانی مرمریت سنگی با منشاء رسوبی می باشد که حاصل تراکم ناشی از فشار طبقات رویی میباشد که ممکن است دگرگرونی ضعیفی نیز درآن مشاهده شود. یکی از مشخصات این سنگها دارا بودن دانه بندی ریز یا متوسط و بافت شکری آنها می باشد.
سنگ کریستال:
به مرمریتی گفته می شود ﻛﻪ ﺑﺎﻓﺖ ﺗﻤﺎم ﺑﻠﻮرﻳﻦ، داﻧﻪ درﺷﺖ و ﻫﻢ اﻧﺪازه دارد . ﻛﺮﻳﺴﺘﺎل در ﻣﻨﺎﻃﻘﻲ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻣﻲﺷﻮد ﻛﻪ ﺷﺪت دﮔﺮﮔﻮﻧﻲ زﻳﺎد ﺗﺎ ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺑﺎﺷﺪ .
سنگ ابری:
به سنگ مرمریتی گفته می شود ﻛﻪ ﺣﺎوي ﻧﻮارﻫﺎي ﻏﻴﺮ ﻣﻮازي از ﺗﻤﺮﻛﺰ ﻛﺎﻧﻲﻫﺎي روﺷﻦ و ﺗﻴﺮه ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ اﻳﻦ وﻳﮋﮔﻲ ﺑﻪ ﺳﻨﮓ ﺣﺎﻟﺖ اﺑﺮي ﻣﻲدﻫﺪ. اﻳﻦ ﺳﻨﮓ در دﮔﺮﮔﻮﻧﻲﻫﺎي ﺑﺎ دﻣﺎي ﺑﺎﻻ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻣﻲﺷﻮد
ویژگی های سنگ ساختمانی مرمریت :
تنوع در رنگ با قابلیت اجرای طرح های مختلف و دلخواه سبک تر از سنگ های دیگر و با وزن مخصوص 1100 تا 1300 کیلوگرم بر متر مکعب است که همین امر باعث وزن کمتر ساختمان و در نتیجه کاهش اثر زلزله بر ساختمان می شود.
- قابلیت جذب آب در حد صفر
- عدم محدودیت در ابعاد تولیدی با نصبی همانند سنگ گرانیتی
- استقامت (کشش و فشار) بالاتر از سنگ های تزئینی موجود
- اسکوب سرخود است. بدین معنی که برخلاف سنگ های طبیعی در اثر عوامل جوی و عدم چسبندگی به مرور زمان از بدنه ساختمان جدا نمی شود، از آشناترین معایب سنگ طبیعی ، همین جداشدن تدریجی از بدنه ساختمان است .
اگرچه بيشتر مردم اين سنگ ساختمانی مرمریت را با هم خانوادهاش كه مرمر است، اشتباه ميگيرند اما هيچ شباهتي بين مرمر با مرمريت وجود ندارد و مرمر از تغيير يافتن سنگ ساختمانی تراورتن حاصل ميشود نه مرمريت . انواع مختلف سنگ ساختمانی مرمريت مانند : خوي ، خور ، هرسين ، شيراز ، كوه سفيد ، كاوش كرمان ، دهبيد ، كوير كاشان ، در بازار ايران وجود دارد . البته ارزانترين سنگها مانند كريستالها از همين خانوادهاند . اين روزها مرمريت را با آن جاذبه لعاب گونهاش گاه نميتوان از تراروتن رزين شده تفكيك كرد . جالب است بدانيد بيشتر سنگ مرمريت را قيچي يا همان گيوتين ميكنند .
بيشترين معدن سنگ ساختمانی مرمريت كشور در استان هاي مركزي، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اصفهان، فارس، خراسان و لرستان ميباشد. مقاومت اين سنگ در برابر هوازدگي،گازها وبارانهاي اسيدي كم است. به همين جهت اين سنگ را در نماي داخلي ساختمانها به كار ميبرند. سنگ مرمریت کرم خوی با فشردگی و دوام بسیار زیاد بهترین انتخاب از میان سنگ های داخلی برای پوشش کف بناهاست.
مزایای سنگ ساختمانی مرمریت به عنوان سنگ نما:
۱ـ سختی مناسب و مقاومت در برابر آتش و فرسایش
۴ـ مناسب برای کف و پله ها و نماهای داخلی بدلیل تخلخل بسیار پایین
۵ـ زیبایی و تنوع رنگ زیاد بخصوص در ایران
۶- قابلیت کاربرد در نماهای کلاسیک و مدرن
۷- سایش پذیر بودن و داشتن جلای مناسب(در مراحل پرداخت سنگ)
۸-عدم وجود خلل و فرج
معامل الرخام والجرانیت فی ایران معامل المرمروالگرانیت فی ایران معامل الحجرفی ایران معامل فعاله للحجرفی ایران
معارض الرخام والجرانیت فی ایران
معارض المرمروالگرانیت فی ایران اصفهان
معارض الحجرفی ایران
اعظم معارض للمرمروالگرانیت فی ایران
معامل الرخام فی ایران
معامل الحجر فی ایران