

بازدیدها: 28
صادرات سنگ
با توجه به اینکه از نظر تنوع رنگ، طرح و نوع سنگ، کشور ایران جزو برترین کشورهای تولید کننده سنگ در دنیا میباشد و همچنین سنگ های ایرانی دارای کیفیت بسیار بالایی میباشند و زبانزد اکثر وارد کنندگان در کشورهای دیگر میباشد. نظر به اینکه صنعت سنگ جزو صنایع پرسود محسوب میشود و همچنین بدلیل ارز آوری غیر نفتی این صنعت، خوشبختانه سرمایه گذاری های بسیار خوبی در سالهای اخیر در صنایع سنگ انجام پذیرفته است و تکنولوژی های نوین استخراج، برش، و فرآوری وارد کشور شده است به طوری که امکان رقابت با کشورهای تولید کننده برتر سنگ مانند ایتالیا، اوکراین، چین و ترکیه را فراهم نموده است.
از آنجایی که ایران از نظر معادن سنگ جزء 8 کشور اول جهان میباشد و بازار داخلی پاسخگوی مازاد تولید نمیباشد به همین دلیل بازرگانان و حتی خود تولید کنندگان به دنبال صادرات این محصول هستند ولی متاسفانه بعضی از تولید کنندگان اقدام به صادرات سنگ بصورت خام نموده و سنگ را بصورت کوپ صادر مینمایند و این امر باعث میشود هیچ گونه ارزش افزوده ای نصیب کشور نشود و خام فروشی محصوب میشود و بعضا مشاهده شده است که کشورهایی مانند چین و ترکیه بعد از واردات سنگ خام از ایران اقدام به برش و فرآوری سنگ وارد شده نموده و پس از فرآوری دوباره همان سنگ را به کشورمان صادر نموده اند.
کشورهای واد کننده سنگ
وارد کنندگان سنگ ایران عموما کشورهایی مانند چین، ترکیه، روسیه، جمهوری آذربایجان، عراق، هلند، استرالیا، ازبکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس هستند. دولت در سالهای اخیر تصمیماتی جهت جلوگیری از صاردات خام سنگ گرفته است بطوری که برای صادرات خام سنگ عوارض گمرکی وضع نموده است ولی در عوض جهت صادرات سنگ های فرآوری شده مشوق های صادراتی در نظر گرفته است که این عمل کمک فراوانی به ایجاد ارزش افزوده خواهد نمود.

سنگ ساختمانی
صادرات سنگ به روسیه
فهرست مطالب : نمایشصادرات سنگ یه عراق
صادرات سنگ به چین
صادرات سنگ به اروپا
صادرات سنگ های ساختمانی
صادرات سنگ به گرجستان
صادرات سنگ مرمریت
صادرات سنگ تراورتن
صادرات کوپ سنگ
صادرات سنگ گرانیت
واردات سگ از ایران
صادر کنندگان سنگ ایران
واردات سنگ ساختمانی
صادرات سنگ
در صادرات سنگ به روسیهبایستی نکات خاص تجارت با آنها را لحاظ کرد. در این خصوص میتوان به موارد ذیل اشاره نمود :
* تجارت با روسیه بسیار متفاوت با سایر کشورهای اروپای غربی می باشد. تجارت با تجار روس میتواند بسیار ساده باشد چون اگر به شما اعتماد پیدا کنند به راحتی شما را رها نخواهند کرد ولی ایجاد و حصول این اعتماد در آغاز بسیار دشوار است. پیشنهاد می شود در ملاقاتهای اولیه و شروع مذاکرات، الزاماً دنبال فروش نباشید. در ابتدا بهترین رویه این است که به معرفی توانمندیهای صادراتی خود بپردازید؛ فروش پس از ایجاد اعتماد اولیه، خود به خود شکل خواهد گرفت.
* بهترین شکل برای حضور در بازار سنگ روسیه به جای پیدا کردن خریداران موردی، انجام سرمایه گذاری برای ایجاد جای پای مستحکم در بازار می باشد. تاجرانی که نسبت به تأسیس شرکت در روسیه و ایجاد دفتر تجاری بهخصوص در مسکو اقدام نمایند، نسبت به بقیه رقبا بسیار جلوتر خواهند بود. لازم به ذکر است اگرچه با باز شدن Swift ایران، امکان تبادل پول و L/C بسیار ساده تر شده است ولی تجار روسی عموماً با این نوع تجارت احساس راحتی نمی کنند و ترجیح میدهند با روبل به جای دلار معامله نمایند و داشتن دفاتر فروش و حضور مستقیم در بازار، این مشکل را مرتفع میکند.
* جهت صادرات سنگ به روسیه، علاوه بر حضور در نمایشگاه های تخصصی می توان از شرکتهای تخصصی بازاریابی که در این کشور وجود دارند استفاده کرد. نمایشگاه سنگ روسیه هر سال در ماه ژوئن برگزار میگردد و حضور در این نمایشگاه بسیار راه گشا است.
* پیشنهاد میگردد حتماً سایت اینترنتی داشته باشید و الزاماً در کاتالوگها علاوه بر زبان انگلیسی، از زبان روسی نیز استفاده شود. به خصوص این که استفاده از زبان انگلیسی و مکالمه با این زبان، در روسیه بسیار مشکل ساز می باشد و در برخی موارد هیچ ارتباطی جز از طریق زبان روسی امکانپذیر نیست.
از آنجا که قبلاً گرانیت از اوکراین، مرمر و تراورتن از ترکیه و ایتالیا به روسیه صادر می شده است، جای خالی رقبا یک بازار بکر را نوید می دهد. البته این فرصت مستدام نخواهد بود و موقتی است. امید است تجار ایرانی به دور از رقابت منفی و فروشهای موردی با کیفیت پایین که به تخریب وجهه سنگ ایران منجر خواهد شد، این بازار صادرات سنگ به این کشور را حفظ نمایند.