

بازدیدها: 16
سنگ ساختمانی مرمریت
سنگ ساختمانی مرمریت (Marbel) نوعی سنگ آهک دگرگون شده با کانی های رنگارنگ است. این سنگ ساختمانی هم به صورت یکدست و هم با رگه هایی به رنگ های متنوع یافت میشود. رگه هایی که در سنگ مرمر دیده میشود به دلیل ناخالصی هایی ست که در سنگ آهک اولیه وجود داشته است. تنوع رنگی سنگ آهک به دلیل وجود موادی مانند اکسید آهن, سیلیس, میکا, سرپانتین, گرافیت و مواد آهکی در ساختار آن می باشد.
سنگ ساختمانی مرمریت سنگی است دگرگونی که از تبلور دوباره سنگ آهک بوجود می آید و به مرور زمان و تحت فشار و حرارت بالا بافت و ساختار آن مجددا متبلور شده و به یک کلسیت بزرگ و رگه دار تبدیل می شود.
ویژگی سنگ ساختمانی مرمریت
وزن مخصوص سنگ مرمریت در حد 2560 کیلوگرم بر متر مکعب میباشد و از لحاظ مقاومت فشاری و نیز پایایی بالاتر از تراورتن و پایینتر از گرانیت قرار میگیرد. امکان به وجود آمدن خراش در سطح سنگ مرمریت وجود دارد و باید این نکته در تعیین محل استفاده مورد توجه قرار گیرد.
همچنین این سنگ ساختمانی در مقابل اسید نیز آسیب پذیر است، علیرغم پایایی در مقابل رطوبت در صورت در معرض بودن طولانی مدت این سنگ دچار تغییرات و فرسایش می گردد.
با توجه به این موارد بکاربردن آن در محوطه و فضاهایی که بصورت دائمی در معرض رطوبت و عوامل جوی هستند؛ مگر با رعایت ملاحظات خاص نگهداری و شرایط فیزیکی مطلوب سنگ مورد استفاده توصیه نمی شود. یکی از نکات مهم محافظت پشت سنگ ساختمانی در مقابل رطوبت و نیز پاک کردن آلودگی ها از روی سطح سنگ مرمریت میباشد که باید به آن توجه شود.
زیبایی سنگ ساختمانی مرمریت
سنگ ساختمانی مرمر با رنگ هایی یافت می شود که در دیگر سنگ های طبیعی دیده نمیشود. به دلیل استحکام و مقاومت این نوع سنگ و زیبایی بی نظیر آن, معماران و طراحان داخلی برای لوکس تر جلوه دادن طرح های اجرایی خود از این نوع سنگ استفاده می کنند.
همچنین این سنگ ساختمانی به دلیل قابلیت صیقل کاری و داشتن سطحی صاف و آینه ای به سنگی محبوب و گران قیمت برای استفاده در ساختمان تبدیل شده است. سنگ مرمر به دکوراسیون خانه شکوه و جلال میبخشد و به دلیل استحکام بالا و جذابیت زیاد ارزش سرمایه گذاری در طراحی داخلی ساختمان را دارد.
کاربرد سنگ ساختمانی مرمریت
سنگ ساختمانی مرمر به علّت ماهیت آهکی که دارند دارای جذب آب بسیار بالایی میباشند. به همین علّت آنها را اکیداً در جاهایی که آبریزش فراوان دارد مانند سرویس بهداشتی، دستشویی، آشپزخانه و حمام نباید استفاده کرد.
این سنگ در برابر عوامل طبیعی مثل باران، سرما و گرما و هوازدگی مانند تراورتن نمیباشد و ضعیفتر است. بنابراین سنگهای مرمریت اگر در مکان هایی که در معرض انقباض و انبساط قرار میگیرند استفاده شوند، دچار خردگی میشوند.
تفاوت سنگ ساختمانی مرمر با مرمريت؛ مرمريت نوعي سنگ آهک رسوبي است در حالي که سنگ مرمر نوعي سنگ آهک حاصل از دگرگوني مي باشد.
در کل این سنگ ساختمانی انتخاب بسیار مناسبی جهت فضاهای خارجی نمی باشد مگر اینکه دارای ضخامت بسیار زیادی باشد که بتواند سبب عدم نفوذ آب و خوردگی سنگ شود و همچنین موجب تاخیر در ترکهای عمیق گردد و یا اینکه سطح آن ساب خورده نباشد.
همانطور که قبلا نیز اشاره نمودیم این سنگ ساختمانی ایده آل ترین انتخاب جهت استفاده در فضای داخلی است و از طرفی تنوع رنگ بالا و امکان پیاده سازی نقش ها بر روی این سنگ و ساب پذیری آن توانسته آن را از دیگر سنگ ها متمایز نماید. سطح صیقلی، جلای بی نظیر و رنگ های زیبای سنگ مرمر باعث شده از این سنگ به عنوان کفپوش و دیوارپوش در ساختمان استفاده شود.
سنگ مرمر ماهیتی خنک دارد و در رنگ های سبز، سفید، سیاه، ارغوانی، قرمز، خاکستری و زرد مورد استفاده قرار می گیرد. سنگ مرمر در مقایسه با سایر سنگ ها قیمت گران تری دارد.